Twee mensen staan op het podium van de zomerbijeenkomst van NLBVO
Twee mensen staan op het podium van de zomerbijeenkomst van NLBVO

De Nederlandse Beroepsorganisatie Voor Onderhandelaars (NLBVO) zet zich in om Nederland effectiever te laten onderhandelen, en vertegenwoordigt de belangen van professionele onderhandelaars in Nederland.

De NLBVO is een initiatief van het De Witt Institute, en wordt strategisch ondersteund door &FLUENCE. Dit houdt in dat &FLUENCE de NLBVO adviseert over hun trainingsprogramma's, en de organisatie ondersteunt bij evenementen. Het De Witt Institute fungeert als denktank van de NLBVO. Tim Masselink, de oprichter van &FLUENCE, stond aan de wieg van de NLBVO en is voorzitter van deze beroepsorganisatie. &FLUENCE is nauw betrokken bij de NLBVO omdat beide organisaties dezelfde visie op onderhandelen hebben, en elkaar zodoende versterken. Deze visie houdt in dat onderhandelen geen wedstrijdje armpje-drukken of een debat is wat u kunt winnen. Het draait in essentie om het bouwen aan vertrouwen, zodat partijen elkaar vanuit dat vertrouwen wat gaan gunnen. Aangezien de NLBVO een groeiende organisatie is, is het doel dat er steeds meer leden actief worden en vanuit commissies activiteiten van de NLBVO organiseren en verzorgen.


De bij de NLBVO aangesloten Geregistreerde Onderhandelaars komen uit zowel de publieke als private sector, NGO's en de wetenschap. Wat hen bindt is de gezamenlijke overtuiging dat men in Nederland effectiever kan en zal moeten gaan onderhandelen en samenwerken. Het is een platform waar professionele onderhandelaars elkaar vinden, kennis en ervaringen delen en zichzelf verder ontwikkelen.